Watersnijden

  • TOT EXTREME DIKTES EN VRIJWEL ALLE SOORTEN MATERIALEN

Watersnijden

Watersnijden van

staal, metaal en hout

Watersnijden Budi

Oneindig veel mogelijkheden

Voor het snijden van sommige plaatmaterialen is watersnijden de beste optie. Waterstraalsnijden kan tot extreme diktes plaatmateriaal, en is op vrijwel elke soort materiaal te gebruiken. Bij watersnijden komt weinig tot geen warmte vrij, waardoor de materialen niet worden aangetast of vervormd. Ook kan onze Resato watersnijder schuine kanten tot een hoek van maximaal 55 graden snijden!

De mogelijkheden van

Watersnijden bij BUDI

Nagenoeg elke maatvoering
Snijden doen we tot 6×3 meter en in elk geval tot 100mm dik. Nog  dikker is in overleg ook mogelijk. De snijdbare materialen zijn o.a.  alle soorten staal & rvs, kunststof (hmpe, hdpe, pom, polyurethaan, etc), rubber, hout, steen en glas. Seriewerk kunnen we snijden met twee snijkoppen, dat verhoogt de snelheid. Eén kop is 2.5d en kan tot 55 graden schuin snijden. Ideal voor bijvoorbeeld het soevereinen van gaten of schuine (las)kanten.

De voordelen van watersnijden
Ten opzichte van lasersnijden heeft watersnijden een aantal voordelen. Er treedt geen verharding van het materiaal op, doordat er geen verhitting plaatsvindt. Dus ook geen kromtrekken en vervorming door warmte. Nog een voordeel van watersnijden is dat er geen braamvorming optreedt.

De machine

Resato ACM Snijtafel

De standaard in precisie

De aanschaf van een watersnijmachine is een aanzienlijke investering en het bedienen van de machine vraagt grondig getraind personeel. Voor veel constructiebedrijven is dat niet rendabel. Bij Budi is er bewust gekozen voor de aanschaf van ultramoderne snijmachines, en is daarbij gespecialiseerd in het toeleveren van plaatwerk(delen) aan machinefabrieken en constructiebedrijven. Door Budi’s flexibiliteit kan er tijdens het bewerkingsproces vaak meerdere orders gecombineerd worden, waardoor deze voor een concurrerende prijs kunnen worden aangeboden.

Resato ACM snijplaat
The Process Perfection People
Dorpsweg 10a | 3257 LB Ooltgensplaat | Tel +31 187 63 93 91 | info@budi.nl